Ga terug
+ servings

Aardbeien-yoghurtijs

Maak zelf thuis heerlijk aardbeien-yoghurtijs, de perfecte zomerse verfrisser.
Porties: 3 -4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 180 gram magere yoghurt
  • 70 gram crème fraîche
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Doe de aardbeien, yoghurt en crème fraîche in een blender of foodprocessor en maal tot een egaal mengsel. Voeg de suiker naar smaak toe. Door het invriezen wordt het ijs minder zoet, houd daar dus rekening mee voor de smaak. Zelf voegde ik 4 eetlepels suiker toe.
  • Voor de bereiding maakte ik gebruik van een ijsmaker. Als jij ook een ijsmaker hebt, haal je het element uit de vriezer, zet op/in je apparaat en giet het ijsmengsel in de kom. Laat ongeveer 15 minuten draaien op een lage stand. (zie de tip voor als je geen ijsmaker hebt)
  • Je kunt het ijs gelijk serveren, of in een afgesloten bak in de vriezer plaatsen om nog wat meer op te stijven.

Tips

Geen ijsmaker of -machine in huis? Je kunt dit recept dan nog steeds maken. Lees hier hoe je dit aardbeien-yoghurtijs maakt zonder ijsmachine.
Bewaren

In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.