Ga terug
+ servings

Croiffles met Nutella en aardbeien

Een ware traktatie en deze croiffles met Nutella en aardbeien zijn bovendien ook nog eens heel eenvoudig om zelf te maken.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 3-4 el Nutella
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • aardbeien
  • chocolate chips

Instructies

  • Rol het deeg uit en smeer in met een laagje Nutella.
  • Rol het stuk deeg weer op en snijd de rol met een scherp mes in 6 plakjes.
  • Vet je wafelijzer goed in en bak iedere croiffle in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin (let op: deze tijd kan per wafelijzer verschillen).
  • Snijd de aardbeien vast in stukjes en zet de chocolate chips en het ijs klaar. Voor het ijs kun je bijvoorbeeld mijn 3 ingrediënten roomijs gebruiken.
  • De wafels komen een beetje zacht uit het wafelijzer, maar zijn al snel lekker knapperig als ze wat afkoelen.
  • Je kunt de croiffles zowel koud als warm serveren. Voordat je ze serveert schep je er een bolletje ijs op. Maak het af met stukjes aardbei en chocolate chips.
Bewaren

De croiffles kun je (zonder ijs en aardbeien) 4-5 dagen bewaren buiten de koelkast.