Ga terug
+ servings

Glutenvrije chocolate chip cake (met bananenmeel)

Gebruik bananenmeel voor deze overheerlijke glutenvrije chocolate chip cake zonder dat je hier ook maar een spoortje banaan in terugproeft.
Porties: 12 personen
voor een 25 cm bakvorm

Ingrediënten

  • Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren M
  • 2 tl vanille-extract bijvoorbeeld van Dr. Oetker
  • 100 ml halfvolle melk
  • 200 gram Koopmans Bananenmeel
  • 2 tl bakpoeder bijvoorbeeld Dr. Oetker Backin
  • Snuf zout
  • 150 gram chocolate chips + extra ter decoratie

Instructies

  • Mix boter en suiker in enkele minuten licht en romig.
  • Voeg de eieren een-voor-een toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Voeg tegelijk met het laatste ei ook vanille-extract toe
  • Roer bananenmeel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
  • Voeg melk en het meelmengsel afwisselend toe aan het botermengsel terwijl je rustig blijft mixen.
  • Als alle ingrediënten opgenomen zijn, is het beslag bijna klaar. Voeg de chocolate chips toe en spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm, strooi er nog een handje extra chocolate chips overheen.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten in de elektrische oven op 180 graden (boven- en onderwarmte), bij een heteluchtoven is dit 10 tot 15 graden lager.
Bewaren

3-4 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.