Ga terug
+ servings

GEVULDE PAPRIKA'S MET COUSCOUS EN HALLOUMI

Deze vegetarische gegrilde paprika's zijn een heerlijk simpel en zomers gerecht. Ik vulde ze met couscous salade en gegrilde halloumi kaas.
Porties: 3 porties

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid de vegetarische couscous salade voor volgens het recept.
  • Was de paprika's, snijd ze doormidden en maak ze schoon. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de paprika’s 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) tot de paprika’s wat zachter zijn geworden. Laat hierna afkoelen.
  • Zet een grillpan op het vuur met een beetje olie erin. Snijd de halloumi in plakken en bak ze in de grillpan tot er aan beide kanten een mooi gegrilld patroon is ontstaan.
  • Maak ondertussen alvast de borden op. Leg op elk bord wat rucola en twee halve paprika's. Vul de halve paprika's met de couscous salade. Als de halloumi klaar is verdeel je deze er ook overheen en serveer je het meteen.
  • Eet smakelijk!
Tips

Je kunt dit gerecht ook heel goed op de BBQ maken. Bereid de couscous salade dan voor en grill de paprika's en de halloumi gewoon op het barbecue rooster.

Ik maakte dit gerecht voor grote eters en gebruikte dus drie paprika’s, maar je zou het ook prima aan vier kleinere eters kunnen serven. Sla dan nog even een extra paprika in. 

Bewaren

Je kunt de geroosterde paprika's en de couscous salade prima een of twee dagen in de koelkast bewaren. Als de halloumi eenmaal gebakken is raad ik aan om deze meteen op te eten.