Een goede pindasaus mag natuurlijk niet ontbreken in je receptenboek. Lekker voor bij de BBQ, de gourmet, bij saté of natuurlijk bij je nasi.
Porties: 350ml
Ingrediënten
1teen knoflookuitgeperst
1tlgeraspte gember
1tlsambalof meer naar smaak
300mlvolle kokosmelk
100grampindakaas
2elketjap manis
Instructies
Zet een steelpan op middelhoog vuur met wat olie. Doe hier de knoflook, geraspte gember en de sambal in en bak een minuutje aan. Zet het vuur laag en blus af met de (kokos)melk.
Voeg de pindakaas en de ketjap eraan toe. Roer goed door tot het één geheel is en proef of je het op smaak vindt. Je kunt altijd nog wat sambal toevoegen om het pittiger te maken, wat ketjap voor extra pit of een eetlepel pindakaas voor een dikkere saus.
Bewaren
De pindasaus is 3 dagen houdbaar in de koelkast, maar je kunt het ook goed invriezen (tot drie maanden).