Ga terug
+ servings

Pindasaus

Een goede pindasaus mag natuurlijk niet ontbreken in je receptenboek. Lekker voor bij de BBQ, de gourmet, bij saté of natuurlijk bij je nasi.
Porties: 350 ml

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl sambal of meer naar smaak
  • 300 ml volle kokosmelk
  • 100 gram pindakaas
  • 2 el ketjap manis

Instructies

  • Zet een steelpan op middelhoog vuur met wat olie. Doe hier de knoflook, geraspte gember en de sambal in en bak een minuutje aan. Zet het vuur laag en blus af met de (kokos)melk.
  • Voeg de pindakaas en de ketjap eraan toe. Roer goed door tot het één geheel is en proef of je het op smaak vindt. Je kunt altijd nog wat sambal toevoegen om het pittiger te maken, wat ketjap voor extra pit of een eetlepel pindakaas voor een dikkere saus.
Bewaren

De pindasaus is 3 dagen houdbaar in de koelkast, maar je kunt het ook goed invriezen (tot drie maanden).