Ga terug
+ servings

Nougatine

Zelf nougatine maken is ontzettend lekker! En cruciaal als je aan de slag wilt met een zelfgemaakte hazelnoot-schuimtaart bijvoorbeeld.
Porties: 200 gram

Ingrediënten

  • 100 gram blanke hazelnoten
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 30 ml water

Instructies

  • Rooster de hazelnoten in ongeveer 8 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Doe suiker en water in een steelpan en verhit op een laag tot medium vuur. De suiker moet volledig door het water bedekt zijn. Laat het mengsel verhitten tot het geleidelijk van kleur verandert. Roer niet tijdens dit proces!
  • Als de karamel een volle bruine kleur heeft bereikt, zet je het vuur uit en voeg je zo snel mogelijk de gebrande hazelnoten toe. Roer deze door de karamel en stort het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat afkoelen.
  • Hak de nougatine hierna fijn in de keukenmachine.

Tips

  • Kun je geen blanke hazelnoten vinden? Lees hier hoe je ze kunt pellen (dan zijn ze ook gelijk gebrand).
  • Je kunt nougatine maken met elke soort noot. Het is ook zalig met pecannoten bijvoorbeeld. 
  • Voeg eventueel een tl water toe aan de nougatine om het wat meer aan elkaar te laten plakken. 
Bewaren

Bewaar in een luchtdicht doosje of potje, op een donkere plek. Op deze manier is de nougatine maanden houdbaar.