Ga terug
–+ servings

Mexicaanse pulled chicken

Deze heerlijke Mexicaanse pulled chicken kun je in heel veel verschillende gerechten verwerken. Van een lekkere empanada, tot een tortilla of broodje.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflook fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 70 gram tomatenpuree klein blikje
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 400 gram kippendijen of kipfilet
  • 1 el bruine suiker

MEXICAANSE KRUIDENMIX

  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder of gemalen peper
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl oregano

Instructies

  • Als je geen kant-en-klare kruidenmix hebt, maak dan de kruidenmix zoals hierboven beschreven. Je hebt 1 el nodig, maar de rest kun je in een potje bewaren tot de volgende keer dat je een Mexicaans gerecht wilt maken!
  • Neem een grote koekenpan en doe hierin de olijfolie met de fijngehakte knoflook. Bak even aan en voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de Mexicaanse kruidenmix toe. Meng goed door elkaar.
  • Leg de kippendijen erbij in de saus. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met de saus, voeg eventueel een scheutje water toe als dat nodig is. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten pruttelen op laag-medium vuur. Draai de kippendijen halverwege even om.
  • Haal de kippendijen uit de saus en trek met twee vorken uit elkaar tot pulled chicken. Haal ruimschoots de helft van de saus uit de pan, dit maakt de pulled chicken te nat.*
  • Voeg de pulled chicken weer toe aan de saus in de pan, samen met een eetlepel bruine suiker, en bak nog 5 minuten op hoog vuur aan in de koekenpan. Je pulled chicken is nu klaar! Proef even of het nog wat extra zout, chilipoeder of bruine suiker naar jouw smaak kan gebruiken en verwerk je Mexicaanse pulled chicken in een gerecht.
Tips

*Ik bewaar de overgebleven saus in een afgesloten bak in de koelkast (of vriezer), eenmaal afgekoeld. Deze kun je bijvoorbeeld aan rul gebakken gehakt toevoegen, samen met wat groentes. Kook er nog wat rijst bij en je hebt de volgende avond ook weer een volwaardige maaltijd. Maar misschien hou je wel van extra saus op je wrap, dus daar kun je de saus ook voor gebruiken.

Varieer eens in de kruidenmix door een tl smoked paprikapoeder toe te voegen.

Bewaren

Je kunt de pulled chicken tot twee dagen in de koelkast bewaren. De volgende dag is het vaak nog lekkerder omdat de smaken dan nog beter zijn ingetrokken. In de vriezer is de pulled chicken drie maanden houdbaar.