Ga terug
+ servings

Bananenbrood tulband met noten

Met deze bananenbrood tulband met noten kun je heel wat mensen blij maken. Of geniet er zelf gewoon heel lang van door de plakjes als tussendoortje in de vriezen.
Porties: 24 plakjes

Ingrediënten

  • 6 rijpe bananen ongeveer 700 gram
  • 6 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gram amandelmeel
  • 300 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el baking soda
  • snuf zout
  • 250 gram ongezouten noten (noten naar keuze)

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • De noten kun je eventueel iets fijner hakken. Voeg ze dan toe aan het beslag en spatel ze erdoorheen.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten op 170°C graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.