Ga terug
–+ servings

Paasei arretjescake

Maak overgebleven paaseitjes op door er wat lekkers mee te maken, deze paasei arretjescake is overheerlijk.
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 300 gram suiker
  • 1 el vanille-extract
  • 70 gram cacaopoeder
  • 240 gram theebiscuitjes
  • 300-400 gram paaseitjes
  • sprinkles optioneel

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Klop de eieren luchtig in een kom.
  • Voeg suiker, vanille-extract en cacaopoeder toe. Klop dit op de hoogste stand een paar minuten goed door. Voeg de gesmolten boter toe en mix tot een glad geheel.
  • Breek de biscuitjes in stukken en snijd eventueel ook de paaseitjes iets fijner (handig met aansnijden). Voeg beide toe aan het chocolademengsel en spatel er doorheen. Houd een paar eitjes apart ter decoratie.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort hier het mengsel in. Verdeel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met een spatel, zorg dat de bovenkant redelijk glad is.
  • Over de bovenkant kun je je achtergehouden paaseitjes verdelen. Helemaal vrolijk wordt het als je er ook nog wat sprinkles over strooit.
  • Zet de bakvorm in de koelkast en laat de arretjescake hier minimaal een nacht staan. Haal hem daarna uit de vorm en snijd hem in stukken.

Tips

  • Massieve paaseitjes zijn in de arretjescake een stuk lastiger met aansnijden, gevulde eitjes werken in dit recept het best.
  • Is de arretjescake bij het aansnijden toch nog wat zacht? Laat hem dan langer in de koelkast staan, of zet hem even in de vriezer.
Bewaren

Bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast, hier blijft het zo'n 3 dagen goed.