Ga terug
+ servings

Witte chocolade-frambozen scones

Het paasontbijt wordt een groot feest wanneer deze witte chocolade-frambozen scones op tafel staan. Ik zou vast een dubbele portie maken.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 75 gram witte chocolade stukjes
  • 110 ml melk + extra voor insmeren
  • 75 gram verse frambozen

Instructies

  • Doe het meel en boter in een kom en wrijf met je vingers de boter fijn en kruimelig.
  • Voeg suiker, zout en de chocoladestukje toe en roer door het mengsel.
  • Voeg de melk toe en roer door, kneed het laatste stuk met de hand tot me een mooie bal deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Maak van beide stukken een ronde plak van ongeveer 1,5 cm dik. Op een van de plakken verdeel je de frambozen, deze kun je in stukjes scheuren/snijden.
  • Leg de tweede plak deeg bovenop de frambozen en druk licht aan. De randjes kun je wat steviger dichtdrukken.
  • Snijd met een scherp mes het deeg in 8 punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met een beetje melk.
  • Bak de scones in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) tot ze licht gekleurd zijn.
Tips

Ik raad het af om dit recept met diepvries frambozen te maken.

Bewaren

In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar.