Ga terug

trempeersiroop

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Ik leg uit wat het is en geef je de nodige variatietips!
Voor 200-250 ml trempeersiroop

Ingrediƫnten

  • 100 ml water
  • 100 ml suiker

Eventuele smaakmakers:

  • 0,5 - 2 tl extract of aroma afhankelijk van de sterkte
  • 50 ml drank of likeur
  • 50 ml vruchtensap

Instructies

  • Breng water en suiker al roerend op laag vuur aan de kook totdat alle suiker opgelost is. Haal dan van het vuur af, de basis trempeersiroop is nu klaar.
  • Voeg eventuele smaakmakers toe, meng er goed doorheen en laat de siroop afkoelen voor gebruik.
Tips

Variƫren met de smaken van de trempeersiroop is makkelijk. Begin met een voorzichtige toevoeging en proef tussendoor, dan heeft je siroop niet plotseling een te sterke smaak. Je kunt altijd nog wat extra van de smaakmaker toevoegen.

Bewaren

De basis van een suikersiroop kun je tot een jaar in de keukenkast bewaren. Als je er een smaakmaker aan toevoegt kan dit de houdbaarheid verkorten, bijvoorbeeld bij het toevoegen van vruchtensap (deze combinatie kun je maximaal een maand in de koelkast bewaren).