Ga terug
+ servings

PULLED JACKFRUIT WRAPS

Heerlijke vegetarische pulled jackfruit wraps met BBQ-saus en koolsalade. Maak het gerecht af met nacho's uit de oven!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

PULLED JACKFRUIT:

  • 300 gram jackfruit uitlekgewicht
  • 250 gram BBQ-saus
  • 100 ml water
  • 1 el olie voor in de pan

WRAPS:

  • 4 wraps ik gebruikte een kleiner formaat
  • 75 gram witte kool gesneden
  • 75 gram rode kool gesneden
  • 50 gram wortel julienne gesneden/geraspt
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 limoen
  • grote sla bladeren
  • Eventueel: jalapeños en verse koriander

Instructies

  • Trek de uitgelekte jackfruit met een vork uit elkaar tot dunnere slierten. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en voeg hier jackfruit, BBQ-saus en het water aan toe. Roer goed om zodat alles bedekt is en bak een paar minuten aan op hoog vuur. Laat het dan met de deksel op de pan 20 minuten sudderen op laag vuur. Roer elke vijf minuten even om, totdat het jackfruitmengsel zacht genoeg is en de saus is ingekookt.
  • Meng ondertussen de koolsoorten met de wortel, Griekse yoghurt, mayonaise en een beetje limoensap. Maak op smaak met wat peper en zout.
  • Je kunt nu je wraps gaan bouwen! Begin met een of enkele bladeren sla en doe hier wat koolsalade op. Schep daar vervolgens je pulled jackfruit op en top eventueel af met gepekelde jalapeños en verse koriander.
  • Eet smakelijk!
Tips

Serveer met een lekkere schaal nacho's uit de oven.

Bewaren

De pulled jackfruit en de koolsalade zijn los van elkaar (in afgesloten koelkastdozen) tot twee dagen te bewaren.