Ga terug
+ servings

Oreo cupcakes met aalbessen

Deze feestelijke Oreo cupcakes met aalbessen mag je mij elke dag wel voorschotelen. Oreo's, aalbessen en vanille cupcakes zijn een heerlijke combinatie.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 10 Oreo koekjes

Topping

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Verkruimdel de 8 Oreo's en voeg deze als laatste toe aan het beslag. Spatel de kruimels er doorheen en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Terwijl je cupcakes in de oven staan maak je de botercrème volgens recept. Laat zowel de cupcakes als de botercrème helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Spuit dan zoals jij dat wil leuke toeven op de cupcakes. Hier steek je uiteindelijk nog een Oreo koekje in en je verdeelt de trosjes aalbessen erover. Ik koos ervoor om 4 kleinere toeven op elke cupcake te spuiten, dat vond ik er gezellig uitzien. Maar je kunt ook kiezen voor 1 grotere toef.
Tips

Voor dit recept maak je een halve portie botercrème, dan heb je meer dan genoeg. Als je liever toeven maakt, kun je beter het hele recept maken.

Ik gebruikte chocolade Oreo's voor dit recept, maar het is net zo lekker met de 'gewone' Oreo's.

Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed. Decoreer ze wel pas vlak voor het serveren met de toppings. Hier lees je alles over het bewaren van cupcakes.