Ga terug
+ servings

Oreo botercrème

Deze Oreo botercrème heb ik al vaak gebruikt als vulling in taarten en dit recept valt keer op keer weer in de smaak.
Porties: 1 portie
Genoeg om een 20 cm taart 2 keer mee te vullen

Ingrediënten

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram Oreo's

Instructies

  • Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.
  • Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is.
  • Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie (direct op het mengsel zodat er geen velletje op komt) en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat dit mengsel glad is en geen klontjes bevat. Zitten er nu wel al klontjes in, dan kun je hem het best even door een zeef drukken.
  • Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker in enkele minuten luchtig. Voeg dan het vanille-extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
  • Vermaal in de tussentijd de Oreo's tot fijne kruimels.
  • Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog enkele minuten goed door. Voeg de koekkruimels toe aan de crème en spatel deze gelijkmatig door het mengsel.
  • Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je Oreo botercrème klaar voor gebruik!
Bewaren

Als ik de Oreo botercrème niet gelijk verwerk, bewaar ik deze maximaal 1-2 dagen op een koele plek buiten de koelkast. Zo blijft de crème goed werkbaar omdat de boter niet opnieuw hard wordt. In de koelkast is de crème een week houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.