Ga terug
+ servings

Volkoren ontbijtkoek

Een heerlijke volkoren ontbijtkoek die je in een handomdraai in de oven hebt gezet. Een gezond en vegan tussendoortje!
Porties: 12 plakjes
Cakevorm 25 cm

Ingrediënten

  • 200 gram verse dadels ontpit
  • 4 el appelstroop
  • 250 ml (amandel)melk
  • 300 gram volkorenmeel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • Handje gemengde noten

Instructies

  • Week de ontpitte dadels 5 minuten in kokendheet water en giet ze af. Maal ze samen met de appelstroop en melk fijn in de foodprocessor.
  • Meng in een andere kom alle droge ingrediënten samen met een flinke snuf zout. Roer dit met een spatel door het dadelmengsel tot het goed gemengd is en stort in de cakevorm. Verdeel de gemengde noten over de bovenkant van je ontbijtkoek.
  • Bak in 40 – 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 160 °C (boven-en onderwarmte). Hou in de gaten of je de bovenkant eventueel moet afdekken met aluminiumfolie en test met een cakeprikker of de ontbijtkoek gaar is.
Tips

Wikkel de koek als deze nog lauwwarm is in vershoudfolie, dan blijft de ontbijtkoek extra smeuïg.

Bewaren

max. 5 dagen buiten de koelkast of 3 maanden in de vriezer.