Go Back
+ servings

Chocolade-pretzel koekjes

Voor de liefhebber van zoet en zout in een recept: Chocolade-pretzel koekjes! Heerlijke koekjes die snel en makkelijk te maken zijn.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 175 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 40 gram stukjes pretzel
  • 16 hele pretzels

Instructies

  • Klop boter en suiker romig, voeg het ei en vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Bloem, cacaopoeder, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een egaal koekdeeg. Voeg als laatst de stukjes pretzel toe en kneed tot ze gelijkmatig door het chocolade koekdeeg verdeeld zijn.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk op elk balletje deeg een hele pretzel.
  • Bak de chocolade-pretzel koekjes in 10 minuten op 170 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koeken een paar minuten rusten op de bakplaat, verplaats ze dan naar een rooster om ze volledig af te laten koelen.
Bewaren

De koeken bewaar je in een afgesloten trommel en zijn het lekkerst als je ze binnen een week opeet.