Ga terug
+ servings

Tiramisu eclairs

Deze tiramisu eclairs zijn eenvoudig te maken en om van te smullen. Je visite zal zeker onder de indruk zijn. Ik laat zien hoe je de eclairs maakt.
Porties: 14 eclairs

Ingrediënten

  • 1 verpakking Dr. Oetker Basismix Soezen
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 120 ml water
  • 125 ml slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • eventueel poedersuiker naar smaak
  • oploskoffie in poedervorm
  • cacaopoeder
  • mokkaboontjes
  • Dr. Oetker Chocofantasie (strooidecoratie)

Instructies

  • Doe de mix, eieren, zonnebloemolie en het water in een beslagkom en meng het geheel op een lage stang door elkaar. Wanneer het goed vermengd is, klop je het op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.
  • Scheur de spuitzakken uit de verpakking los van elkaar en gebruik één voor het soezendeeg. Vul de spuitzak met de helft van het soezendeeg, zet de spuitzak eventueel in een hoog glas.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en knip de punt van de spuitzak (op 5 cm vanaf de punt). Houd de punt van de spuitzak ongeveer 1 cm boven de bakplaat en spuit eclairs van 2-3 cm breed en 12 cm lang. Je kunt voor jezelf eventueel hulplijnen zetten op het bakpapier. Doe dit met potlood en draai het vel op zodat de betekende kant aan de onderkant ligt. Zorg ook voor voldoende tussenruimte, ze rijzen namelijk nog een stuk.
  • Bak de eclairs in ongeveer 25 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Vullen en decoreren

  • Giet de koude slagroom in een schone kom. Voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.
  • In een aparte kom roer je de mascarpone een beetje los. Niet te veel, het gaat er vooral om dat de mascarpone iets zachter wordt. Als je te lang en te hard roert, wordt de mascarpone te dun en wordt het lastig om straks een mooie stevige crème te maken.
  • Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe. Mix op een lage stand tot een romig geheel. Ook nu is het belangrijk dat je niet te lang blijft mixen. Zodra het één geheel is kun je gelijk stoppen. Naar smaak kun je eventueel wat poedersuiker toevoegen, zoveel als je zelf lekker vindt.
  • Haal een derde van de room uit de kom en houd deze even apart. Door twee derde van de room, spatel je de oploskoffie. Spatel wederom niet te lang door. Vul de tweede spuitzak met deze op smaak gebrachte mascarponeroom.
  • Prik in de onderkant van de eclairs drie gaatjes, zo kun je de eclairs beter in hun geheel vullen. Knip het puntje van de spuitzak en prik deze in de gaatjes, spuit wat vulling in de eclair.
  • Leg de eclairs op een plaat of rooster en bestrooi ze met wat cacaopoeder. Vul een derde spuitzak (of hergebruik de vorige) met de overgebleven mascarponeroom, spuit er kleine toefjes van op de eclairs. Decoreer de toefjes met een mokkaboontje en de Chocofantasie.
Bewaren

De tiramisu eclairs kun je 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.