Ga terug
+ servings

Lemon-meringue sloffentaartjes

Deze lemon-meringue sloffentaartjes zijn té lekker! Ik geef je het recept zodat je ze zelf kunt maken om al je gasten mee te verblijden.
Porties: 6 taartjes

Ingrediënten

Bodem

  • Basisrecept sloffenbodem (recept, halveer deze om 6 kleine slofjes te maken)

Topping

  • Chivers lemon curd, 3 tl per gebakje
  • 2 eiwitten
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker

Instructies

  • Maak de sloffenbodem volgens recept. Let op: omdat deze sloffentaartjes kleiner zijn, hoeven ze niet zo lang in de oven. Je bakt deze kleine sloffentaartjes in 20-25 minuten op 180 graden.
  • Laat de gebakjes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel de meringue vast voorbereiden.
  • Klop daarvoor de eiwitten met de fijne kristalsuiker bijna stijf. Voeg dan de poedersuiker toe en klop door tot de meringue stijf is en je er mooie pieken van kunt maken. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de meringue.
  • Verdeel over de sloffenbodems een laagje lemon curd, ik gebruikte 3 theelepels curd per gebakje. Neem de spuitzak en spuit op elk gebakje wat meringue. Ik maakte een zigzag beweging, maar je kunt ook een rozet of grote toef maken.
  • Gebruik een crème brûlée brander om de meringue wat goudbruine accenten te geven. Als je geen brander hebt, kun je de taartjes ook kort even onder een hete grill zetten.
Tips

Je vindt de Chivers lemon curd in de supermarkt in het schap bij de jam!

Bewaren

De lemon meringue sloffentaartjes kun je nu gelijk serveren! Voorbereiden kan natuurlijk ook, ze blijven zo’n 3-4 dagen goed als je ze in een afgesloten bak in de koelkast bewaart.