Go Back
+ servings

Bosbessen cheesecake wentelteefjes

Deze bosbessen cheesecake wentelteefjes zijn fantastisch lekker voor de lunch en bovendien helemaal niet ingewikkeld om te maken.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 sneetjes (wit) brood
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 tl kaneel

Vulling

  • 100 gram roomkaas
  • 3 tl vanillesuiker
  • 1 tl citroensap
  • Hero bosbessenjam

Instructies

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood af. Gooi ze niet weg, want die kun je nog prima gebruiken. Ik zal je zo vertellen wat ik ermee deed.
  • In een diep bord, platte schaal of gewoon een vleeswarendoosje (die zijn hier ideaal voor) klop je de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel door elkaar. In een kommetje roer je de roomkaas, vanillesuiker en citroensap door elkaar.
  • Gebruik een deegroller om de sneetjes brood wat platter te drukken, zo zijn ze net even wat makkelijker te vullen en op te rollen merkte ik. Verdeel het roomkaasmengsel over de sneetjes brood, gevolgd door de bosbessenjam. Ik gebruikte 1,5-2 theelepels jam per wentelteefje.
  • Rol dan het broodje vrij losjes op en wentel in het melkmengsel om tot dit goed in het brood is getrokken. Leg het wentelteefje opzij met de ‘naad’ naar beneden en doe hetzelfde bij de rest van de wentelteefjes.
  • Verhit wat boter in een pan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin. Serveer ze daarna gelijk, dan zijn ze het lekkerst.
Tips

Je hebt nu als het goed is nog wat van het melkmengsel over. Leg alle korstjes van de sneetjes brood erin en zodra ze het mengsel hebben opgenomen kun je hier ook wentelteefjes van bakken. Zelf sloot ik het bakje met de korstjes af en bewaarde deze in de koelkast. De volgende dag bakte ik ze in de pan en had zo een heerlijk ontbijt.

Bewaren

Het bewaren van wentelteefjes raad ik niet aan, want dat is niet zo lekker. Het kán wel. Tot drie maanden in een luchtdichte verpakking, met een bakpapiertje tussen losse wentelteefjes.