Go Back
+ servings

Appel-havermout ontbijt uit de oven

De gezonde havermoutpap-variant van appeltaart, daar doet dit appel-havermout ontbijt uit de oven mij aan denken. Lekker met een schep Griekse yoghurt!
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 150 ml melk
  • 1 appel geraspt
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • 1 el rozijnen geweld

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een vuurvast kommetje of eenpersoons ovenschaal.
  • Bak het appel-kaneel havermoutje in 15 minuten af op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer eventueel met een eetlepel Griekse yoghurt.
Tips

De rozijnen kun je ook weglaten. Vervang de appel eens door peer of voeg wat stukjes pecannoot toe.

Bewaren

Eenmaal afgebakken meteen opeten, maar prima voor 2 dagen voor te bereiden. Maak dan een dubbele portie, bewaar de andere portie in de koelkast en bak de volgende ochtend pas af.