Ga terug
+ servings

Volkoren appel-kaneel pancakes

Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram volkorenmeel
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram gesmolten boter
  • 300 ml melk
  • 2 appels geschild en in blokjes

Instructies

  • Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: meel, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en kaneel. Roer vast even met een spatel door elkaar.
  • Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren, boter en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
  • Voeg de stukjes appel toe en spatel deze door het beslag heen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep er een volle lepel (of ijslepel) beslag in. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer met wat poedersuiker (of de gebakken appeltjes!).
Tips

Krijg je de pancakes niet in één keer op? Dan kun je hier lezen hoe je ze kunt bewaren voor een andere keer.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast zijn de pancakes 2-3 dagen te bewaren.