Ga terug
+ servings

Havermout ontbijttaart

Een heerlijke havermoutbodem maakt deze ontbijttaart tot een groot succes. Probeer hem ook eens uit!
Porties: 4 personen
voor een 25 cm vorm

Ingrediënten

Taartbodem

  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1 kleine citroen
  • 50 gram bakgember (of stemgember) fijngehakt

Vulling en topping

  • 500 gram kwark of Griekse yoghurt
  • hand blauwe bessen
  • hand druiven
  • hand frambozen

Instructies

  • Klop boter romig. De rest van de ingrediënten voor de taartbodem kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een stevig deeg.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Ik drukte het gewoon met mijn vingers in de bodem. Verspreid gelijkmatig en zorg voor een opstaand randje.
  • Bak de koekbodem in ongeveer 18 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bodem goudbruin kleurt. Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat.
  • Schep kwark op de bodem en spreid gelijkmatig uit. Verdeel er het fruit over en je ontbijttaart is klaar!
Tips

Door het vocht uit de kwark wordt de taartbodem na verloop van tijd zachter. Wil je een knapperige bodem? Schep de kwark er dan pas vlak voor serveren in.

Bewaren

2-3 dagen afgdekt in de koelkast te bewaren, maar het lekkerst om dezelfde dag nog op te eten.