Ga terug
–+ servings

Speculaas havermoutpap

Al jaren is speculaas havermoutpap mijn favoriete winterse ontbijtje. Ik heb genoteerd hoe ik het maak zodat jullie er ook van kunnen genieten.
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 250 ml melk
  • flinke snuf speculaaskruiden (naar smaak)
  • 1 speculaasje in stukjes

Instructies

  • Doe de melk en havermout in een pannetje en zet het op een middelhoog vuur.
  • Breng het mengsel aan de kook terwijl je het regelmatig doorroert.
  • Na enkele minuten is het mengsel dik genoeg, haal de pan van het fornuis wanneer jij tevreden bent over de dikte.
  • Voeg speculaaskruiden toe en roer goed door. Giet de pap in een kom en verdeel er de stukjes speculaas over.
Tips

Ik vind de pap zoet genoeg door toevoeging van het speculaasje, maar als je wilt zou je wat suiker aan de pap toe kunnen voegen.

Bewaren

Gelijk van genieten, bewaren werkt in dit geval niet.