Go Back
+ servings

Volkoren bananenbrood muffins

Een basisrecept voor een volkoren bananenbrood, dit keer in de vorm van muffins. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • ter decoratie: amandelschaafsel (optioneel)

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Zet muffin- of cupcakevormpjes in een muffintray en vul ze met het beslag. De vormpjes mogen lekker vol en tot iets onder de rand gevuld worden.
  • Strooi amandelschaafsel over de muffins heen ter decoratie.
  • Bak de bananenbrood muffins in ongeveer 20 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.