Go Back
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Recept afdrukken
Volkoren bananenbrood muffins
Een basisrecept voor een volkoren bananenbrood, dit keer in de vorm van muffins. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag.
Porties:
12
muffins
Ingrediënten
3
rijpe bananen
ongeveer 300-350 gram
3
eieren
1
tl
vanille-extract
100
gram
amandelmeel
150
gram
volkoren meel
1
tl
bakpoeder
1
tl
baking soda
snuf
zout
ter decoratie: amandelschaafsel
(optioneel)
Instructies
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Zet muffin- of cupcakevormpjes in een muffintray en vul ze met het beslag. De vormpjes mogen lekker vol en tot iets onder de rand gevuld worden.
Strooi amandelschaafsel over de muffins heen ter decoratie.
Bak de bananenbrood muffins in ongeveer 20 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.