Ga terug
+ servings

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes danken hun naam aan de kleur maar ook aan de structuur: fluweelachtig. Hier vind je het recept zodat je gelijk aan de slag kunt
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

Ingrediënten cupcakes

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 tl vanille extract
  • 130 ml karnemelk
  • 150 gram bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1,5 tl azijn
  • Rode kleurstof (30 ml voor knalrode cupcakes, maar minder kan dus ook)

Ingrediënten crème

  • 300 gram poedersuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram roomkaas

Instructies

Bereiding cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Klop de boter en suiker luchtig, voeg dan het ei toe.
  • Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel. Als je minder kleurstof gebruikt kan het zijn dat het lastig is om een pasta te maken, voeg dan een klein beetje van de karnemelk toe. Voeg de pasta toe aan het botermengsel en meng dit er goed doorheen.
  • Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe. Als laatst voeg je de azijn en soda toe, meng dit goed door het geheel.
  • Bak de cupcakes gaar in 20 minuten.

Bereiding crème

  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de crème in een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) en spuit de toeven zodra de cupcakes zijn afgekoeld.
  • Met sprinkles kun je je cupcakes nog leuk versieren. Om een echte Valentijnseditie te maken van je cupcake gebruik je natuurlijk sprinkles in hartvorm. De grote harten maakte ik met de Wilton Valentine candy picks
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!