Ga terug
+ servings

Citroen ricotta taartjes

Pauline maakte deze heerlijke citroen ricotta taartjes. Het recept mag ik met jullie delen op Laura's Bakery.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • citroenrasp van één citroen
  • 200 ml slagroom + 2 el suiker
  • 100 gram ricotta
  • Lemoncurd (recept)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Mix de boter, suiker en citroenrasp romig. Mix één voor één de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en mix dit door het beslag. Schep het beslag in de baking cups en bak deze in 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen voordat je er mee verder gaat.
  • Klop de slagroom samen met het suiker stijf. Spatel de ricotta door de slagroom heen.
  • Snij de cupcakes doormidden. Vul een spuitzak met de crème en spuit een laag crème op het onderste gedeelte van het cakeje. Zet de bovenkant van de cupcake erop en spuit hier een mooie toef op. Schep bovenop deze cupcake een beetje lemoncurd en je citroen ricotta taartjes zijn klaar.
  • Eet smakelijk!
Bewaren

De taartjes bewaar je net als cupcakes. Daar lees je hier alles over.