Ga terug
+ servings

Eendjes cupcakes

Met deze duidelijke how to maak je binnen een handomdraai een hele serie van deze vrolijke eendjes cupcakes
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

  • 3 cupcakes
  • Fondant (blauw, geel, groen, roze, oranje)
  • Ronde uitstekers
  • Eetbare zwarte stift

Instructies

  • Bekleed je cupcakes met een blauw laagje fondant. Breng hier eventueel een printje in aan. Ik gebruikte  deze spiral roller.
  • Vorm een balletje fondant in de vorm van een komma, dit wordt het lijfje. Plaats hier een klein balletje op als hoofdje. In dit hoofdje maak je met de ball tool een deukje. Maak van oranje fondant een kegeltje en plaats dit in het gevormde deukje. Om er een snaveltje van te maken zet je een mesje op het oranje kegeltje, zo wordt het een open snaveltje en duw je het gelijk goed vast op het hoofdje. Met een eetbare zwarte stift maak je twee ogen. Je eendje ziet er zo al hartstikke leuk uit maar je kun hem ook nog vleugeltjes geven. Maak deze in dezelfde vorm als het lichaam maar dan plat en plak deze aan de zijkanten op.
  • Wat ook heel leuk staat op de cupcakes zijn lelie bladeren. Deze zijn heel eenvoudig om te maken. Steek uit groen fondant een cirkel en snij hier een stukje uit. Zet met een mesje wat nerfjes op het blad. Omdat zo’n plat blad wel heel erg simpel is brengen we er eenvoudig nog wat vorm in aan. Til op sommige stukjes het fondant iets omhoog, vorm het zo dat het oppervlak golvend is. Laat deze zo even drogen voordat je ze op de cupcake legt.
  • Zet de eendjes en blaadjes op de cupcakes, plaats nog een roze bloemetje op de bladeren en je cupcakes zijn klaar!
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!