Ga terug
+ servings

Chocolade cupcakes met vanillecrème

Smeuïge chocolade cupcakes met een heerlijke vanillecrème. Om het af te maken een aardbei boven in de toef.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 100 gram melkchocolade stukjes
  • snuf zout
  • Gebruik voor de toeven een half recept van de vanillecrème, dan heb je op elke cupcake een bescheiden toef. Maak gerust meer als je liever een grote toef hebt! Voor de decoratie heb je 6 aardbeien nodig die je halveert.

Instructies

  • In een kom mix je de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot ze allemaal goed zijn opgenomen in het beslag.
  • In een andere kom meng je zelfrijzend bakmeel, cacao en zout door elkaar. Dit mengsel voeg je beetje bij beetje bij het boter mengsel terwijl je goed blijft mixen. Als laatst voeg je de stukjes chocola toe, spatel deze door het beslag.
  • Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ondertussen kun je de vanillecrème alvast maken. Kleur deze roze nadat hij klaar is en doe de crème in een spuitzak met spuitmondje 1M (Wilton). Spuit de toeven pas als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Steek in elke toef een gehalveerde aardbei en je cupcakes zijn klaar om te serveren.
Tips

Je kunt de toef natuurlijk ook een aardbeismaak geven, dat past perfect bij de kleur van de toef en de aardbei bovenop. Maar ook als je besluit gewoon een vanillesmaak te gebruiken zul je ze heerlijk vinden!

Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!