Ga terug
+ servings

Basisrecept vanille cupcakes

Het perfecte basisrecept voor vanille cupcakes. Met dit recept voor vanille cupcakes kun je eindeloos variëren. wat dacht je van chocolade of koffie smaak?
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Voor de mooiste cupcakes gebruik je papiertjes van een goede kwaliteit, bijvoorbeeld House of Marie. Deze nemen het vet niet tot nauwelijks op. Bij goedkope/dunne papiertjes zul je zien dat ze erg vettig worden omdat ze het vet en vocht uit de cupcakes volledig opnemen.

Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!