Go Back
+ servings

Konings schuimpjes

Speciaal voor Koningsdag: Feestelijke Konings schuimpjes.
Porties: 24 schuimpjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Kleur je schuim oranje, ik gebruikte electric orange van Americolor.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond (Wilton 1M) met het oranje schuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toeven. Voordat ze de oven ingaan strooi je nog wat vrolijk sprinkles over de toefjes heen. De rood/wit/blauwe sprinkles heb ik bij Hema gekocht, het goude suiker is van Wilton.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.