Go Back
+ servings

Bosbessen cupcakes

Hét recept voor lekkere frisse bosbessen cupcakes!
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 150 gram bosbessen

Crème

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel in delen toe en mix tot een glad beslag. Voeg dan de bosbessen toe en spatel deze er voorzichtig door. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Maak je vanillecrème terwijl je cupcakes in de oven staan. Om de crème een bosbessen smaak te geven pureer je de bosbessen met een staafmixer. Voor een egale kleur crème kun je de gepureerde bosbessen zeven, dan zijn ook de pitjes weg. Ik deed dit zelf niet maar vind het dan ook niet storend dat de crème geen egale kleur heeft. Van de pitjes merk je overigens ook helemaal niets.
  • Meng de gepureerde bosbessen door de vanillecrème. Vul een spuit zak met de crème en spuit toeven op de afgekoelde cupcakes.
Tips

Je zou eventueel nog één of meerdere bosbessen bovenop de toef kunnen plaatsen als je deze over hebt. Dat zal er vast gezellig uit zien.

Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!