Ga terug
+ servings

Aardbeien-witte chocolade muffins

Aardbeien-witte chocolade muffins: muffins met frisse stukjes aardbei en zachte stukjes witte chocolade. Een aanrader voor degenen met een stevige trek.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 250 gram aardbeien (in stukjes)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Neem twee kommen, de één vul je met alle droge ingrediënten en de ander met de natte ingrediënten. Roer de kommen afzonderlijk al goed door, voeg ze dan bij elkaar en roer dit in maximaal 12 roerbewegingen door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de muffins in 25-30 minuten gaar op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.