Ga terug
–+ servings

Karamel

Snel en eenvoudig karamel maken? Hier lees je hoe je dat doet! Deze vulling is snel klaar, zo afgekoeld en gelijk klaar voor gebruik!
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje, als dit helemaal gesmolten is voeg je de suiker toe. Roer dit snel door elkaar.
  • Voeg dan de gecondenseerde melk toe.
  • Roer met een garde tot het mengsel een egale kleur heeft.
  • Blijf roeren tot het mengsel begint te koken. Dan begint het pas wat dikker te worden.
  • Blijf constant roeren in je karamel. Hier zie je dat het al iets dikker begint te worden.
  • Je keuken ruikt nu al heerlijk naar karamel, maar nog even geduld en goed blijven roeren.
  • Op bovenstaande foto is de karamel dik genoeg. Ik gebruik hem dan als vulling in een taart. Als je de karamel ergens overheen wilt gieten kun je beter het vuur iets eerder uit zetten.
  • Kijk goed uit met de karamel, deze is ontzettend heet. Niet eigenwijs willen proeven of hij net zo lekker is als hij ruikt, dat vinden je vingers en/of tong niet leuk (geloof mij maar). Even geduld tot hij wat is afgekoeld en dan kun je rustig proeven van de karamel die nog aan je garde zit.
Bewaren

Dit is niet echt een karamel om daarna te bewaren, maar meer om direct in een recept te gebruiken. Hij hardt namelijk uit. Je kunt wel een een bakje wat bewaren, maar dan zul je het weer op moeten warmen om het smeerbaar te maken.