Ga terug
+ servings

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Verse aardbeien kwarktaart tussen twee lagen biscuit. Met een topping van mascarpone crème en verse aardbeien en bosbessen is deze taart niet te weerstaan.
Porties: 16 tot 18 personen (26 cm vorm)

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 110 gram bloem
  • 35 gram maïzena
  • 150 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker

Kwark

  • 12 gelatineblaadjes
  • 500 gram kwark
  • 300 gram aardbeien (zonder kroontjes)
  • sap van 2 sinaasappels
  • 250 ml slagroom

Mascarpone crème

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el suiker
  • 2 el sinaasappelsap

Extra

  • In totaal heb je 800 gram aardbeien nodig. Daarvan is 300 gram (al schoongemaakt) voor de kwark. De rest gebruik je voor de rand en bovenop de taart. Je kunt eventueel ook bosbessen gebruiken voor bovenop de taart.

Instructies

  • Bak als eerst het biscuit. Mix hiervoor de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Hiervoor moet je ongeveer 10 minuten mixen. Zeef de bloem en maïzena en voeg dit toe aan het mengsel. Spatel het er voorzichtig doorheen.
  • Giet het beslag in een springvorm (26 cm) en bak in 35 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat het biscuit volledig afkoelen voordat je het in  twee lagen snijdt.
  • Verhoog de springvorm met bakpapier en leg één van de twee lagen op de bodem. Plaats eventueel een taartkarton onder de laag biscuit, zo kun je de taart makkelijk verplaatsen als hij klaar is.
  • Halveer ongeveer 10 aardbeien van gelijke grootte en zet deze langs de rand in de bakvorm. Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen de aardbei en de rand komt.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 8 minuten in een schaaltje koud water. Pureer dan je al schoongemaakte aardbeien.
  • Doe de kwark in een kom en voeg de gepureerde aardbeien hier aan toe, roer goed door.
  • Pers twee sinaasappels en giet het sap in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Verwarm tot alles is opgelost, laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een aparte kom de slagroom stijf.
  • Voeg het afgekoelde sinaasappelsap toe aan de kom met kwark. Roer goed door en voeg dan de slagroom toe. Spatel ook dit er goed doorheen.
  • Controleer of alle aardbeien nog netjes tegen de rand van de springvorm staan en giet het kwarkmengsel in de vorm. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak ondertussen alvast de mascarpone crème. Doe alle ingrediënten (mascarpone, crème fraîche, suiker en sinaasappelsap) hiervoor in een kom en meng het tot een romige crème. Zet de crème in de koelkast tot je de taart gaat af maken.
  • Als de kwarktaart helemaal is opgestijfd kun je hem uit de koelkast halen. Zet hem op een bord of taartplateau. Leg de tweede plak biscuit bovenop de taart. Smeer de mascarpone crème op de taart en plaats de overgebleven aardbeien (en eventueel bosbessen) in het midden op de taart.
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.