Ga terug
+ servings

Parmaham twisters

Deze parmaham twisters zijn heel eenvoudig te maken. Met slechts vier ingrediënten heb je in een handomdraai een lekker hapje op tafel staan.
Porties: 16 twisters

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes parmaham
  • Italiaanse kruiden
  • Ei om te bestrijken

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. zodra ze ontdooit zijn smeer je ze in met een los geklopt ei. Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje parmaham. Strooi Italiaanse kruiden over de plakjes.
  • Met een pizzasnijder snij je elk plakje in vier repen. Pak een reepje op bij de uiteinden en draai deze in tegengestelde richting zodat de parmaham aan de binnenkant komt te zitten. Het is prima als de parmaham een beetje uitsteekt, dat maakt het eindresultaat alleen maar mooier. Ook is het niet erg dat ze een beetje uitrekken.
  • Leg alle gedraaide repen op een bakplaat en smeer ze in met ei. Strooi nog wat Italiaanse kruiden over je twisters.
  • Bak de parmaham twisters in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.