Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Stoplicht ijsjes met framboos, mango en kiwi

Wie kent ze niet uit zijn of haar jeugd: stoplicht ijsjes. Het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken, lees hier hoe je dat doet.
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 150 gram frambozen
  • halve mango
  • 2 kiwis

Instructies

  • Maak het fruit schoon, snijd in stukjes en doe elke fruitsoort in aparte schaaltjes. Pureer het fruit met een staafmixer.
  • Zeef bij de frambozen en kiwi de pitjes uit de fruitpuree. Giet elke fruitpuree in een eigen kannetje met schenktuitje.

Werkwijze Zoku

  • Giet frambozenpuree tot 1/3 in de vormpjes. Wacht tot het bovenste laagje bevroren is
  • Giet dan tot 2/3 de mango in de vormpjes, wacht ook nu tot de bovenste laag bevroren is
  • Vul de vormpjes tot de rand aan met kiwi. Wacht tot deze laag bevroren is voordat je de ijsjes uit hun vorm verwijderd
  • Ook al moet je even wachten tussendoor, je kunt prima twee rondes achter elkaar maken.

Werkwijze ijsvormpjes

  • Zet de stokjes in de vormpjes en verdeel de frambozen tot 1/3 over de vormpjes. Zet in de vriezer tot de bovenste laag bevroren is. Dat duurt ongeveer 1 uur
  • Verdeel de mango over de vormpjes en plaats ze weer voor ongeveer een uur in de vriezer
  • Als laatst verdeel je de kiwi over de vormpjes. Plaats in de vriezer voor minimaal een uur.
  • Het maken van de ijsjes duurt zo natuurlijk een stuk langer, toch wil ik laten zien dat het ook zonder Zoku prima te maken is.
Tips
Vind je de fruitpuree iets te dik om te schenken? Leng het dan aan met een beetje water.
Bewaren
Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.