Go Back
+ servings

Mini caprese quiches

Deze mini caprese quiches staan leuk op tafel. Als diner, onderdeel van een buffet of uitgebreide lunch. Lees hier het recept.
Porties: 8 mini quiches

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 40 gram pijnboompitten
  • 12 cherry tomaatjes
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 10-15 basilicum blaadjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed de muffin vorm ermee. Rooster de pijnboompitten, laat afkoelen en verdeel over de quiches. Snij 8 cherrytomaten in 4 stukjes, verdeel over de quiches (1 tomaat per quiche).
  • Klop de eieren los, hou ongeveer een eetlepel apart in een schaaltje. Hier smeer je straks de hoekjes bladerdeeg mee in. Voeg de crème fraîche toe en klop goed door. Snij de basilicum fijn en de mozzarella in blokjes. Schep de basilicum, mozarella en Parmezaanse kaas door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eimengsel over de quiches. Snij de overige tomaatjes in plakjes en leg op de quiches. Smeer de nog zichtbare stukjes bladerdeeg in met het achtergehouden ei.
  • Bak de quiches in 45 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer na 30 minuten of de quiches al mooi goudbruin zijn. Als dit het geval is dek je ze af met aluminium folie en laat je ze nog 15 minuten bakken. Zo garen de quiches wel verder maar verbrandt de bovenkant niet.
  • Laat de quiches een beetje afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Bewaren

Alles over het bewaren van bladerdeeghapjes lees je hier!