Ga terug
+ servings

Chocolate chip koffie muffins

Deze chocolate chip koffie muffins zijn de ideale muffins voor de grote trek. Lekkere muffins met een vleugje koffie, hier lees je het recept.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el koffiepoeder
  • snuf zout
  • 150 gram chocolate chips (en een beetje extra)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Neem twee kommen. In kom één doe je alle droge ingrediënten: bloem, suiker, bakpoeder, koffiepoeder, zout en chocolatechips. In kom twee doe je de eieren, melk, olie en vanille extract.
  • Voeg de inhoud van deze twee kommen bij elkaar en spatel dit voorzichtig (maximaal 12 roer bewegingen) tot een beslag. Je ziet meestal nog klonten en dat is prima. De muffins zijn al stevig genoeg van zichzelf, door meer te spatelen worden ze nog compacter.
  • Schep met een ijslepel het beslag in de vormpjes en strooi de extra chocolate chips hier overheen.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Deze muffins zijn vooral chocolate chip met een vleugje koffie. Ben je een grote koffieliefhebber? Verdubbel dan gerust de hoeveelheid koffiepoeder.

Bewaren

De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.