Ga terug
+ servings

Mississippi zandtaart

Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die weer gegarneerd is met chocoladekrullen.
Porties: 12 tot 14 personen (28 cm vorm)

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 250 gram bloem
  • 2,5 el cacaopoeder
  • 165 gram ongezouten roomboter
  • 2,5 el suiker
  • 2-3 el koud water

Ingrediënten vulling

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 375 gram bruine suiker (donkere)
  • 4 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 dl slagroom (+ 3 el suiker)

Garnering

  • 5 dl slagroom (+ 4 el suiker)
  • chocoladekrullen

Instructies

  • Voor het deeg zeef je bloem en cacaopoeder boven een kom. Voeg de boter toe en mix tot een kruimelig mengsel. Voeg de suiker toe en zoveel water tot een glad deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en leg een kwartier in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm met het deeg.
  • Leg een vel bakpapier in de vorm en bedek dit met bakbonen of rijst. Ik had geen van dit alles in huis en had stiekem geen zin om alweer naar de supermarkt te gaan (ik had een abonnement bij de supermarkt die week). Op internet zocht ik daarom naar een tip en vond deze: plaats een bakvorm die iets kleiner is op het deeg. Werkt perfect! Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal hem er dan uit, verwijder het bakpapier (en blindbak vulling naar keuze) en bak de bodem nog eens 10 minuten.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C (boven- en onderwarmte). Voor de vulling klop je de boter met suiker romig. Voeg één voor één de eieren en het cacaopoeder toe. Smelt de chocola en voeg ook toe aan de vulling. In een aparte kom klop je de slagroom stijf met de 3 eetlepels suiker en voegt dit toe aan het mengsel. Spatel er goed doorheen en giet op de taartbodem. Bak de taart 50-55 minuten, tot de vulling stevig is.
  • Laat de taart volledig afkoelen. Bestrijk hem met opgeklopte slagroom (opkloppen met de 4 eetlepels suiker) en garneer met chocoladekrullen. Zet de taart voor serveren in de koelkast.
  • Je hoeft maar kleine stukjes te snijden, deze taart is namelijk ontzettend machtig. Een dag later is de taart nog lekkerder!
Bewaren

3-4 dagen in de koelkast te bewaren. Ik zou de slagroom er pas voor serveren op doen.