Ga terug
+ servings

Blueberry lemon pancakes

Hou jij ook van een uitgebreid ontbijtje in het weekend? Dan zullen deze blueberry lemon pancakes goed in de smaak vallen. Hier vind je het recept!
Porties: 16 pancakes

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 ml melk
  • 100 gram bosbessen
  • rasp van een halve citroen
  • sap van een halve citroen
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (behalve de bosbessen) in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Spatel dan de bessen voorzichtig door het beslag heen. Ik schep het beslag altijd in de pan met een juslepel maar je zou het beslag ook in een kan of fles kunnen doen.
  • Laat in de pan een beetje boter smelten en giet/schenk het beslag in de pan. Ik gebruik altijd een pannenkoekenpan, hier kan ik drie pancakes tegelijk in maken. Zodra de pancakes belletjes beginnen te krijgen aan de bovenkant is het tijd om ze om te draaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.
Bewaren

Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!