Ga terug
+ servings

Chocolate chip Oreo cookies

Een koekje in een koekje? Met dit recept maak je zelf de lekkerste chocolate chip oreo cookies!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 75 gram chocolate chips
  • 16 Oreo’s

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de chocolate chips toe. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Maak balletjes deeg en maak deze plat in je handen. Leg een Oreo koekje op het deeg en vouw het deeg om de Oreo heen. Er hoeft geen dik stuk deeg om de Oreo’s te zitten maar zorg wel dat ze goed dicht zijn.  Zet de balletjes deeg ongeveer 20 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
  • Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes goudbruin zijn.
  • Klaar met bakken? Dan kun je dubbelop genieten van deze chocolate chip Oreo cookies!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!