Ga terug
+ servings

Toblerone koeken

Het recept voor toblerone koeken, de heerlijke chocoladereep verwerkt in een koekje. het recept voor toblerone koekjes vind je hier!
Porties: 21 koeken

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 30 gram gehakte amandelen
  • 100 gram Toblerone (1 reep), in stukjes gehakt
  • 2 el honing
  • 2 el cacao

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng door elkaar. Voeg ook de amandelen, Toblerone, honing en cacao toe en mix tot een stevig deeg.
  • Laat het deeg een uur koelen in de koelkast.
  • Draai balletjes van het koekdeeg en leg op een bakplaat. Als ze nog goed koud zijn kun je de gelijk bakken, laat ze anders weer even wat steviger worden in de koelkast.
  • Bak de koekjes af in 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes beginnen te kleuren. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster zodat ze daar volledig kunnen afkoelen.
  • Even geduld tijdens het afkoelen dus, maar daarna kan het smullen en smikkelen beginnen!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!