Ga terug
+ servings

Halloween cupcakes

Met deze how to maak je binnen een handomdraai de leukste halloween cupcakes!
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

  • 3 cupcakes
  • Fondant (zwart, wit, oranje, groen en bruin)
  • Zwarte eetbare stift
  • Cocktailprikkers
  • Ronde uitsteker (cupcake grootte)
  • Eetbare lijm
  • Structuurmat (optioneel)

Instructies

  • Rol de zwarte fondant uit en breng hier met een structuurmat een patroon in aan. Steek met de ronde uitsteker de basis voor de cupcake uit. Plak deze vast op de cupcake.
  • Neem een balletje witte fondant en vorm deze tot een kegel. Het puntje van de kegel geef je een draai, doe dit voor elk spookje anders. Laat de spookjes even drogen voordat je het gezichtje tekent met de eetbare stift.
  • Rol de groene fondant tot een zeer dun sliertje, snij dit in kleine stukjes en rol deze om de cocktailprikkers heen. Laat zo drogen.
  • Maak van oranje fondant balletjes in verschillende maten. Met een cocktailprikker prik je bovenin het balletje een gaatje. Vanaf dit punt maak je inkepingen met de prikker om het balletje zo tot een pompoen te vormen.
  • Maak het gaatje bovenin de pompoen iets groter. Neem een stukje bruine fondant wat je tot een kegeltje vormt en steek deze als een steeltje in de pompoen.
  • Haal de groene sliertjes voorzichtig van de prikkers af en bevestig op de pompoen.
  • Al je onderdelen zijn nu klaar en kun je naar jouw idee op de cupcakes plakken. Doe dit bij elke cupcake net weer even anders voor het leukste effect.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!