Ga terug
+ servings

Spook schuimpjes

Superleuke en lekkere spookjes voor een griezelfeest!
Porties: 20 tot 24 spookjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena
  • eetbare zwarte stift (voor de gezichtjes)

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Vul een spuitzak met een ronde gladde spuitmond. Om een spookje te maken hou je de spuitzak iets boven het bakpapier, terwijl je de spuitmond op dezelfde plaats houdt knijp je tot je de onderkant breed genoeg vindt. Dan blijf je knijpen en trek je de spuitzak langzaam naar boven, zo krijg je een soort kegel. Als je je spook groot genoeg vindt, stop je met knijpen en trek je de spuitzak rustig weg. Omhoog voor een rechte punt, iets opzij voor een ‘krulletje’ bovenop.
  • Bak de schuimpjes af in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als je schuimpjes gebakken zijn kun je met een een eetbare zwarte stift een gezichtje tekenen om er echte spookjes van te maken. Belangrijk is dat je de gezichtjes vrij vlot tekent. Door het vocht van de inkt smelt het schuim anders weg en krijg je wel hele enge spookjes ;).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.