Ga terug
+ servings

Gingerbread cake pops

Een lekker en eenvoudig recept voor gingerbread cake pops. De perfecte Kerst snack.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 160 gram stroop
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 el nootmuskaat

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot dit goed is opgenomen, voeg de stroop toe en meng dit er goed doorheen. Voeg het zout, zelfrijzend bakmeel en de kruiden beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en bak de cake pops in 5 minuten gaar (halverwege omdraaien). Laat de cakepops afkoelen. Ik bak de cake pops trouwens in een elektrisch apparaat. Als je een siliconen vorm hebt, hebben ze ongeveer 10-15 minuten nodig op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer na deze tijd of ze gaar zijn of dat ze nog meer tijd nodig hebben.
Tips

Voor een nog lekkerdere smaak gebruik je donkerbruine basterdsuiker. Maar ook met gewone suiker zijn deze gingerbread pops heerlijk!

Bewaren

In een trommel buiten de koelkast ongeveer een week te bewaren.