Go Back
+ servings

Kerstboom koekjes

Prachtige kerstboom koekjes met een duidelijke how to. Ook de benodigde recepten vind je hier.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 30 ronde koekjes (suikerkoekjes of gingerbread koekjes) – uitsteker van ongeveer 7cm
  • Royal Icing (recept)
  • 3 x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 3 spuitzakken + adapters
  • Gouden glitters (hologram gold – Rainbow Dust)
  • Gouden sterretjes sprinkles

Deze kleuren icing heb je nodig

  • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
  • Geel = Wilton golden yellow
  • Groen = Sugarflair holly green

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Geef alle koekjes een basislaag met de rode of groene icing. Laat dit goed drogen. Het is handig om de basis een dag van te voren te maken, zo kun je de volgende dag direct verder. Maak met gele icing het patroon van de kerstboom. Als je het lastig vindt om dit uit de losse hand de doen kun je eerst even oefenen op papier, maar je kunt ook met een prikker voorzichtig het patroon in de icing krassen. Zo kun je eenvoudig de lijnen volgen.
  • Terwijl de icing nog nat is strooi je glitters over de kerstboom. Tik de overtollige glitters weg en wacht tot de icing droog is. Dan kun je met een kwastje en mesje de laatste overbodige glitters weghalen. Plak als laatst met een heel klein beetje icing de gouden sterretjes als piek op de boom.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!