Ga terug
+ servings

Kerstmuts schuimpjes

Maak deze leuke kerstmuts schuimpjes dit jaar voor Kerst. Zal bij groot en klein in de smaak vallen.
Porties: 18 kerstmutsen

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena
  • Rode kleurstof
  • Spuitmondjes (gladde ronde (1A Wilton) en kartel (1M Wilton))

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Verdeel het schuim in twee delen, kleur één deel rood. Ik koos ervoor om het niet knal rood te maken door de grote hoeveelheid kleurstof maar ook omdat het rood anders in het witte door kan trekken. Ook moet je vaak veel langer bakken omdat er meer vocht in het schuim zit en ze dan makkelijk klef blijven. Een beetje zacht van binnen is goed, maar het moet niet teveel zijn of dat zelfs de buitenkant zacht wordt (ik spreek uit ervaring ;)). Doe het schuim in spuitzakken, voor het witte schuim gebruik je een glad spuitmondje en voor het rode schuim de gekartelde.
  • Spuit met het witte schuim ringen op het bakpapier. Zet in het midden van de ring de spuitzak met het rode schuim. Maak een mooie toef op de ring. Let op: maak deze toef niet zoals een gewone toef door een draaiende beweging. Beweeg de spuitzak langzaam recht naar boven. Als de toef groot genoeg is stop je met knijpen en trek je de spuitzak weg. Verwijder de puntjes van de toeven met een theelepeltje zodat de bolletjes beter blijven zitten. Maak van het witte schuim kleine bolletjes bovenop de muts.
  • Bak de schuimpjes af in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.