Ga terug
+ servings

Kerstboom cake

Met deze kerstboom cake maak je van een gewone cake een hele speciale Kerst cake. Het recept en de how to vind je hier.
Porties: 12 personen (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 2 x het recept van de vanillecake
  • Groene kleurstof
  • Kleine kerstboom uitsteker

Instructies

  • Voor deze kerstboom cake moet je 2 keer een cake bakken waarvan eentje groen is. Maak de groene cake als eerst. Maak deze helemaal volgens het recept, kleur het beslag natuurlijk wel groen. Terwijl de groene cake in de oven staat kun je vast het beslag voor de tweede cake maken.
  • Als de groene cake is afgekoeld snij je deze in plakjes. Steek uit elk plakje een kerstboom. Bedek de bodem van de ingevette en bebloemde cakevorm met een dun laagje beslag. Hierin zet je de rij uitgestoken kerstbomen. De rest van de groene cake heb je niet meer nodig, je kunt deze opeten of er cake pops van maken.
  • Schep de rest van het beslag aan de zijkanten en over de kerstbomen. Zorg dat deze goed bedekt zijn. Bak de cake volgens het recept. Ondanks dat er al gare cake in de nieuwe cake zit blijft de baktemperatuur en -tijd gewoon hetzelfde.
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.