Ga terug
+ servings

Chocolademelk lepels

Zelf chocolademelk maken wordt met deze chocolademelk lepels wel heel erg leuk!
Porties: 6 lepels

Ingrediënten

  • Vorm om chocoladeblokjes te maken, ik gebruikte een brownievorm van Xenos
  • Melkchocolade (of puur/wit, wat jij lekker vindt)
  • Kerst sprinkles
  • 6 Houten lepels of gezellige rietjes

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie en verdeel over de vormpjes. Strooi sprinkles naar keuze over de chocola en steek als laatst een rietje of houten lepel in de chocola. Ik had de chocola al een beetje steviger laten worden zodat de lepels niet omvielen. Zet de vorm in de koelkast zodat de chocolaatjes helemaal hard kunnen worden.
  • Om de chocolademelk te maken steek je gewoon een chocolademelk lepel in een mok warme melk, even roeren en klaar is je chocolademelk! Voeg eventueel naar smaak een schepje suiker toe, hier in huis vonden ze het zo net even wat lekkerder. Serveer met marshmallows.
  • Voor zo’n grote mok als op de foto had ik overigens 2 blokjes chocola nodig.
Bewaren

In een trommel buiten de koelkast ongeveer een week te bewaren.