Ga terug
+ servings

Kaneelkoekjes met witte chocolade

Kaneel en witte chocola zijn een perfecte combinatie als het om koekjes gaat. hier vind je een lekker recept voor kaneelkoekjes met witte chocolade.
Porties: 18 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 2 el kaneel
  • 50 gram grove kaneelsuiker
  • Witte chocola (of gekleurde candy melts)
  • Vormpje om chocolaatjes in stervorm te maken
  • Kaneelsuiker (om de balletjes deeg door te rollen)

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem, kaneelpoeder, grove kaneelsuiker en zout toe en meng tot een stevig deeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat.
  • Terwijl het deeg ligt te rusten kun je de chocoladesterren maken. Ik heb een vorm van Wilton gebruikt maar je zou ook een een ijsblokjesvorm kunnen gebruiken. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en vul de vormpjes. Tik de met de mal op het aanrecht zodat alle luchtbellen naar boven komen. Zet de mal in de koelkast zodat de chocola kan uitharden.
  • Als het deeg voldoende gekoeld is draai je hier balletjes van. Rol de balletjes deeg door de kaneelsuiker en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte), de randjes moeten mooi goudbruin gekleurd zijn.
  • Terwijl de koekjes in de oven staan haal je de chocolaatjes uit de vorm, leg ze klaar binnen handbereik.
  • Als de koekjes uit de oven komen zijn de koekjes nog zacht, dit is het moment om de chocolaatjes gelijk in de koekjes te drukken. Druk niet te lang op de chocolaatjes, anders druk je ze plat door het smelten. Druk ze gewoon in een keer op de juiste plek en laat de koekjes helemaal afkoelen tot ook de chocola weer is uitgehard.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!